Grotten

Orgnac L'Aven

Orgnac L'Aven

Orgnac l’Aven ligt op een hoogplateau tussen de Gorges de l'Ardèche en het Cèze dal, met in het oosten het Rhônedal en in het westen de Cévennen. Het is omsloten door eikenbossen, wijn-, en lavendelvelden.

Aven d'Orgnac staat bekend om zijn vele grotten, waarvan er twee direct in Orgnac aanwezig zijn, Grand Site de France, en Aven de la Forestière). De aven Orgnac is een publiekstrekker van formaat en tegelijk één van de grootste in Europa, een uniek stenenrijk van 3 hectare grotten en galerijen onder een gewelf van 50 m. Interessant zijn ook de aven Marzal met de prehistorische dierentuin en het ondergronds museum.

La Forestiere, waar de ondergrondse wereld een onvermoede rijkdom verbergt, het resultaat van de geduldige inwerking van water op rots. Forestière met de verrassende holendierentuin en de grotten Madeleine, Saint-Marcel d'Ardèche, Huguenots en Tunnels.
St Marcel d'Ardeche

St Marcel d'Ardeche

In het hart van de Gorges de l'Ardèche ligt de grot van de Madeleine, één van de mooiste grotten van Frankrijk. Er worden ook  licht- en geluidshows gegeven. Het uitzichtpunt La Madeleine is de mooiste plek om de Gorges de l'Ardèche te overzien.
Rondleiding duurt een uur door een toeristische weg bezoeken. De grot is aantrekkelijk door de lengte van zijn ondergronde galerijen, de enorme zalen, de schoonheid van de kalkafzettingen en de grote uitgestrektheid van zijn meren. Het ligt tussen Bidon en St. Just. Zie meer informatie op de website van de grot zelf. Klik hier voor de website.
La Cocalière

La Cocalière

Een van de 3 mooiste grotten van Frankrijk. Een rondleiding van ongeveer een uur. Terugtocht per treintje. Grote parkeerplaats met schaduw. Wandelpaden, Souvenirs, Mineralen en een Snackbar. Ligt tussen Aubenas en Alès in. Zie meer informatie op de website van de grot zelf. Klik hier voor de website.
Aven en Marzal

Aven en Marzal

Mooie grot met indrukwekkend verhaal. Vooral de combinatie met de prehistorische dierentuin is erg leuk. Ook een unieke schouwspel.
La Forestiere

La Forestiere

Waar de ondergrondse wereld een onvermoede rijkdom verbergt, het resultaat van de geduldige inwerking van water op rots. Forestière met de verrassende holendierentuin en de grotten Madeleine, Saint-Marcel d'Ardèche, Huguenots en Tunnels.
Disclaimer    site by: htr.nl