Musea

Lavendel

Lavendel

In St. Remèze staat het lavendelmuseum van Frankrijk. Hier kun je de ambachtelijke distillatie bijwonen om van lavendel de essentiele olie te verkrijgen. Ze hebben bovendien een grote verzameling oude gereedshappen, video's met daarop de rijke geschiedenis van de lavendelteelt, een botanische tuin met picknickplaats en uiteraard een leuk winkeltje waar je de heerlijkste lavendelproducten kunt kopen. Het museum is geopend van april t/m oktober van 10 uur tot 19 uur.
Foto's van het museum kunt u zien via deze link
Zijdemuseum

Zijdemuseum

In het plaatsje Labastide de Virac is het chateaudesroure ofwel kasteel / museum met magnanerie en het zijdemuseum gevestigd. Tijdens de bezichtiging wordt met audio uitleg gegeven over het kasteel en de zijderupskwekerij. De rondgang duurt ongeveer een uur. In het museum toont een huguenotenfamilie verschillende stadia van de authentieke vervaardiging van zijde en de daarbij behorende weefgetouwen.
Nogautmuseum

Nogautmuseum

(ambachtelijke nougat-maker op woensdagochtend)
In het hartje van de Ardèche, nabij de stad Aubenas, hebben wij een kleine ambachtelijke nougat-maker gevonden. Hier wordt de "nougat à l'ancienne" gemaakt. De produktie is hier slechts beperkt, maar de kwaliteit is erg hoog.
Bijzonder zijn hier, naast de nougat nature, de perfecte combinaties van nougat met o.a. lavendel, pistache en framboos.
Snoepgoed in Montélimar

Snoepgoed in Montélimar

In de hoofdstad van de noga kan een snoepmuseum niet ontbreken! Dit lijkt wel luilekkerland en het zijn niet alleen de kinderen die hier dolenthousiast rondlopen! Naast de beroemde noga uit Montélimar, kan je hier sculpturen in suiker en chocolade bewonderen, stapels snoep, de grootste noga ter wereld (1,3 ton!), snoepjes uit je kindertijd en vreemd snoepgoed uit de hele wereld (wat dacht je bijvoorbeeld van bonbons met insecten. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en de miniboerderij waar pony’s, geiten, konijnen en dwergvarkentjes wonen. Het Maison des Jouets zorgt voor nostalgische momenten met poppen, elektrische treinen, autootjes en gezelschapspelen uit de tijd van toen. Dit is niet alleen een fantastische uitstap voor kinderen, ook voor volwassenen is het smullen!
Haribo snoepmuseum

Haribo snoepmuseum

Vlakbij de D981 tussen Uzès en de Pont du Gard ligt het fasinerende paradijs voor kinderen, het Haribe Museum. Bezoek van een paar uur met uitstekende attracties. Voor peuters tot tieners is het speciaal gemaakt. En verwen je lekker in de Haribo shop.
Disclaimer    site by: htr.nl