Parkinformatie

DOMAINE LES RIVES DE L'ARDÈCHE   (Frankrijk / Vallon Pont D'Arc)

Het Domaine  is gelegen aan de rand van Vallon Pont d’Arc en ligt op 3 autominuten afstand van het centrum. Op het Domaine een schitterend aangelegd gemeenschappelijk zwembad en aangrenzend een kinderbad en een sportaccomodatie waaronder tennisbanen.

Het levendige en sfeervolle Vallon Pont d'Arc is een historisch stadje en centrum voor cultureel toerisme. In de winter telt het plaatsje 2000 inwoners, in de zomer heerst een gezellige drukte. In het centrum kunt u zich vergapen aan talloze leuke winkeltjes en restaurants. De pittoreske cafeetjes met gezellige terrasjes nodigen u uit voor een heerlijk glas wijn. Op de wekelijkse markt vindt u veel regionale producten, een bezienswaardigheid op zich.

De Ardèche is natuurlijk vooral bekend om zijn schitterende natuur kunstwerk: de natuurlijke boog van de Pont d’Arc met een hoogte van 66 meter. Dit gebied is tot beschermd natuurgebied verklaard. Er zijn talloze activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld met een kano-kayak de rivier afdalen, grotten zoals “Grottes de la Madeleine”, meer dan 2 miljoen jaar oud. Veel grotten hebben ook ondergrondse watervallen, wandelen in diverse natuurreservaten. En ook een tocht met het historische treintje vanaf St. Germain waarbij u zeer mooie uitzichten heeft over de omgeving is zeer aanbevelenswaardig. Een tocht langs de Gorges de l’Ardèche is zeer zeker de moeite waard met de mooie uitzichten. 
Disclaimer    site by: htr.nl